ics logo tot w6a 1080x289

ics logo tot w6a 1080x289

"Vastgoed gewikt en maatschappelijk gewogen". De meerwaarde van publiek vastgoed.

Overhandiging IO Skills is de stad aan Staatssecretaris KnopsStaatssecr Knops ontvangt 1ste exemplaar Vastgoed gewikt, maatschappelijk gewogen.  Vastgoed gewikt, maatschappelijk gewogen. Een MKBA die kosten én baten van de Skills aanpak inzichtelijk maakt. De baten vallen bij kwetsbare jongeren met talent en bij publieke en private partijen. 

Skills is een innovatieve aanpak en schuift het fysieke- en sociale domein in elkaar. Belanghebbende  partijen,  publiek en privaat, werken samen en realiseren op één locatie een aanbod met:  werken+leren+wonen+support.  Geen losse trajecten voor deze jongeren Problemen of lastigheidjes worden tegelijkertijd aangepakt. Ook hun woonsituatie. 

De beleidsmatige vraag die wij regelmatig krijgen is:  wat zijn de kosten en baten van de Skills aanpak en de inzet van vastgoed. Bij welke partijen (publiek / privaat) slaan ze neer?  En hoe rendeert investeren in preventie! Ons onderzoek levert verrassende inzichten op met onverwachte baathebbers. En baathebbers die niet direct participeren en investeren in het project maar wel incasseren.

De Skills methodiek voorkomt uitval en biedt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een duurzame route naar werk. De ontwikkelde MKBA is een afwegingsinstrument bij besluitvorming over investeringen  in sociaal-/ economische vraagstukken en ondersteunt de landelijke pilot Skills in de Stad. Het MKBA rekenmodel is zo ingericht dat het ook goed toepasbaar is voor andere vraagstukken in het sociaal domein. Data is hierbij altijd essentieel .

 

MKBA-Vastgoed-gewikt-en-maatschappelijk-gewogen-2019  

 

Wilt u meer informatie over deze MKBA en toepassingsmogelijkheden in uw organisatie of project? Of heeft u suggesties? Neem dan contact met ons op:
Frank Köster ICS-Advies - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

© Frank Köster ICS-Advies 2024 | +31(0)6 22 9750 44 | Privacybeleid
Architect in het sociale en fysieke domein