ics logo tot w6a 1080x289

ics logo tot w6a 1080x289

Publiek vastgoed als motor voor Skills in de Stad.

meelfabriek leidenMeelfabriek Leiden 

Publiek Vastgoed inzetten om sociaal-maatschappelijke vraagstukken aan te pakken Dat is het doel van Skills in de Stad. Op de PROVADA vastgoedbeurs presenteerde Staatssecretaris Knops dit plan. Een concept en aanpak die het financieel en maatschappelijk rendement van rijksvastgoed zichtbaar moet maken.

Vraagstukken zoals schooluitval, jeugdwerkloosheid en afstand tot de arbeidsmarkt komen in veel steden voor. Zo'n 140.000 jongeren doen niet mee. Een verborgen arbeidspotentieel. Ook de OESO wijst op deze problematiek. Nederland moet fors investeren in het ontwikkelen van Skills. In de talenten en vaardigheden, de leercultuur én het creëren van Skills-intensieve leer-werkplekken. Tekorten op de arbeidsmarkt maken dit vraagstuk nog nijpender.  Skills in de Stad’, gebaseerd op Investeer in Talent  pakt uitval aan en vergroot de instroom naar werk. De inzet van rijksvastgoed biedt fysieke mogelijkheden. Op één locatie brengen we:  Stageplaatsen- / Werk + Onderwijs+Woonruimte+ Support samen.

Publiek Vastgoed; ongehoord goed..
Met het Rijksvastgoedbedrijf en het Atelier Rijksbouwmeester heeft ICS-Advies het concept Skills in de stad een aanbod aan steden, en kans voor jongeren ontwikkeld. Een nieuwe  kijk op de functie van Publiek Vastgoed als instrument en katalysator om vraagstukken in het sociale domein aan te pakken. We starten pilots met rijksgebouwen in Maastricht en Leeuwarden. Een leermodel. Essentieel is een innovatieve aanpak en samenwerking door publieke en private partijen. Gedeelde belangen en een lange termijn investering; dat rendeert.

Frank Köster is initiatiefnemer en contactpersoon. Hij is voor het  Rijksvastgoedbedrijf  Projectmanager Sociaal Domein.

Belangstelling voor Skills in de Stad; de aanpak en de mogelijkheden met Publiek Vastgoed ?
Neem contact op met Frank : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor  informatie zie:    Skills in de Stad folder 06 2018
Of: rijksvastgoedbedrijf.nl/ actueel/nieuws

© Frank Köster ICS-Advies 2024 | +31(0)6 22 9750 44 | Privacybeleid
Architect in het sociale en fysieke domein