ics logo tot w6a 1080x289

ics logo tot w6a 1080x289

Maastricht en Leeuwarden tekenen Skills overeenkomst met het Rijk.

Recentelijk is de samenwerking tussen Rijk met pilotgemeenten Maastricht en Leeuwarden bekrachtigd om de haalbaarheid van ‘Skills in de Stad’ met elkaar verder te onderzoeken. Een belangrijk stap. Met de inzet van rijksvastgoed wil het Rijk bijdragen aan de aanpak van maatschappelijke vraagstukken in de pilotgemeenten.

Ondertekening IO Skills in de stad 20 1920 300x200Ondertekening Intentieovereenkomst Skills in de Stad met Staatssecretaris en wethouders Leeuwarden en Maastricht / Foto: Jurgen Huiskens

Het Skills programma én de inzet van rijksvastgoed maakt het mogelijk dat gemeenten, samen met bedrijfsleven, scholen en jeugdhulpverlening een omgeving realiseren waar de Skills domeinen werken, leren, wonen én support op één locatie bij elkaar komen. Dat is een belangrijk aanbod voor jongeren, die een steuntje in de rug nodig hebben om aan het werk te kunnen gaan en blijven. Zonder dit integrale Skills aanbod met ondersteuning op verschillende gebieden, maken deze jongeren de verbinding naar werk niet. Zeker nu de arbeidsmarkt handen hard nodig heeft zou dit een gemiste kans zijn.

Voor meer informatie neem contact op met:
Frank Köster, externe projectleider Skills in de Stad / Rijksvastgoedbedrijf

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

© Frank Köster ICS-Advies 2024 | +31(0)6 22 9750 44 | Privacybeleid
Architect in het sociale en fysieke domein