10 mrt 2019

Skills in Maastricht komt uit de startblokken

0 Reacties
Kazerne Maastricht

Skills in de Stad krijgt contouren. In de pilotgemeenten Maastricht en Leeuwarden werken het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeenten en lokale partijen intensief samen om de Skills bouwstenen bij elkaar te brengen. Skills is een pilot en een andere, innovatieve manier van samenwerken. Door de inzet van publiek vastgoed, een voormalige Kazerne (KMAR), en het onder één dak samenbrengen van: werken + leren+ woonruimte + support bieden we kwetsbare jongeren een gecombineerde leer-/werk-/woonomgeving. Geen losse trajecten.

Een inspirerend locatie voor jongeren, die vaak talent hebben, maar door allerlei omstandigheden zelf geen plek op de arbeidsmarkt vinden.
Skills is een Warming Up omgeving waar ze support krijgen en problemen worden aanpakt. Mét voldoende bagage gaan ze duurzaam aan het werk. De arbeidsmarkt staat te springen om hun handen. In september 2019 worden de overeenkomsten tussen de pilotgemeenten en het Rijksvastgoedbedrijf getekend. De pilot loopt ca. 5 – 10 jaar.

Meer weten over dit project? Neem contact op:
Frank Köster, conceptontwikkelaar en externe projectleider Skills in de Stad / Sociaal Domein. Opdrachtgever: Rijksvastgoedbedrijf . Info over Skills in de Stad en zie artikel in de Limburger over Maastricht:

[begin]