10 mrt 2019

Skills in Maastricht komt uit de startblokken

0 Reacties

Skills in de Stad krijgt steeds meer contouren. In de pilotgemeenten Maastricht en Leeuwarden werken het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeenten en lokale partijen intensief samen om de Skills bouwstenen bij elkaar te brengen. Skills is nadrukkelijk een pilot en een andere, innovatieve manier van samenwerken. Door de inzet van publiek vastgoed en het onder één dak samenbrengen van: werken + leren+ woonruimte + support bieden we kwetsbare jongeren een gecombineerde leer-/werk-/woonomgeving. Geen losse trajecten.

Een inspirerend locatie voor jongeren, die vaak talent hebben, maar door allerlei omstandigheden zelf geen plek op de arbeidsmarkt vinden.
Skills wordt een Warming Up omgeving waar ze op alle terreinen support krijgen en waar problemen worden aanpakt. Het doel is dat ze mét voldoende bagage het Skills traject verlaten en duurzaam aan het werk gaan. De arbeidsmarkt staat te springen om handen. Ook de handen van deze jongeren. Rond de zomer 2019 worden de Skills plannen gepresenteerd.

Meer weten over dit project? Neem contact op.
Frank Köster, conceptontwikkelaar en externe projectleider Skills in de Stad / Sociaal Domein. Opdrachtgever: Rijksvastgoedbedrijf . Info: https://www.ics-advies.nl/skills-in-de-stad-rijksvastgoedbedrijf-en-ics-advies-2019/

[begin]